dimecres, 26 de desembre del 2007

Els principis i les persones

Ahir veia per la televisió un serial sobre la vida de Francesc Macià, l'avi. Tot i que trobo que la vida de Macià esta plena d'una lluita per uns ideals i principis, crec que en aquella època les coses es portaven a terme en base a uns ideals molt forts d'una manera generalitzada. Clars exemples en podem trobar a les guerres mundials i a la nostra guerra civil, però a part de'n temps de guerra també trobem exemples durant la segona república.

Penso que la nostra societat actual ha perdut aquestes aspiracions, les persones ja no son capaces de lluitar, d'aconseguir el que volen per mirar de millorar una mica la societat. Ens trobem amb persones a les que sols els importen ells mateixos i com diu molta gent cobra molt i treballar poc.

Si com a societat no arreglem aquestes omissions anirem per un mal camí, tot i que per canviar aquest comportament tant arrelat haurà de passar molt temps tots podem començar mica en mica a nivell personal. Quan tornis a trobar una injustícia, no passis de llarg, lluita per les llibertats de la gent (ho pots fer a tots els nivells, fins i tot des de la informàtica) i segur que el nostre mon millorarà.

Per acabar m'agradaria fer referència al comentari de'n Fidalgo, sindicats i patronal pacten una moderació de l'actualització salarial al dos per cent [elpais.com]. Trist veure com, a part dels tristos polítics, els sindicats ja han perdut aquella lluita de classes de que gaudien no fa tant. Tot i que avanç de criticar els altres em de fer una mica d'introspecció i veure que sols reflecteixen el comportament de la societat. Si ho vols canviar comença per canviar tu mateix i aconseguiràs canviar aquest desastre.

Espero no haver-vos avorrit gaire, però ja el tenia al tinter de feia dies i és una cosa que em preocupa ... podràs trobar altres posts per aquí molt variats.

About

Vilanova del Camí, Barcelona, Spain
All comments and posts on this blog are my responsibility and doesn't belongs, or are my employer opinion.